Dobra vest za putare

Bez autora
Aug 01 2011

AIK banka, kod koje je bivši vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković unapred založio sredstva koja firme članice te grupacije svakog meseca dobijaju od Puteva Srbije za održavanje saobraćajnica, odlučila je da odloži naplatu potraživanja. Rok naplate biće naknadno utvrđen. Firmama "Nibens grupe" time će biti omogućeno da posle više meseci isplate zarade radnicima, navode u Samostalnom sindikatu putara. Putari očekuju da na sutrašnjem sastanku u Agenciji za privatizaciju saznaju konačno rešenje za restrukturiranje "Nibens grupe", koje bi im omogućilo da se vrate na posao. AIK banci, kao najvećem poveriocu "Nibensa", predloženo je da na mesec dana odloži potraživanja, kako bi radnicima bile isplaćenje zarade. "Nibens" je kod AIK banke založio prihode od održavanja magistralnih i regionalnih puteva Srbiji. Računi dvanaest preduzeća iz te grupacije blokirani su zbog dugovanja bankama, dobavljačima i državi, koji dostižu oko 170 miliona evra.

Dobra vest za putarePostignut dogovor "Nibens grupe" sa AIK bankom, kojim je ta banka odložila naplatu potraživanja. Firmama članicama te grupacije time će biti omogućeno da isplate zarade radnicima. Rok naplate potraživanja biće naknadno utvrđen.

AIK banka, kod koje je bivši vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković unapred založio sredstva koja firme članice te grupacije svakog meseca dobijaju od Puteva Srbije za održavanje saobraćajnica, odlučila je da odloži naplatu potraživanja. Rok naplate biće naknadno utvrđen.

Firmama "Nibens grupe" time će biti omogućeno da posle više meseci isplate zarade radnicima, navode u Samostalnom sindikatu putara. Putari očekuju da na sutrašnjem sastanku u Agenciji za privatizaciju saznaju konačno rešenje za restrukturiranje "Nibens grupe", koje bi im omogućilo da se vrate na posao.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović izjavila je, ranije danas, agenciji Beta da je AIK banci, kao najvećem poveriocu "Nibensa", predloženo da na mesec dana odloži potraživanja, kako bi radnicima bile isplaćenje zarade.

"Nibens" je kod AIK banke založio prihode od održavanja magistralnih i regionalnih puteva Srbiji. Računi dvanaest preduzeća iz te grupacije blokirani su zbog dugovanja bankama, dobavljačima i državi, koji dostižu oko 170 miliona evra.

Preduzeća "Nibens grupe" zapošljavaju više od pet hiljada radnika, a pet putarskih preduzeća iz grupe održava više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvuje u gradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju.

Najveći poverioci "Nibens grupe" sa potraživanjima između 110 i 130 miliona evra su banke, koje su inicirale blokadu računa i bez čijeg odobrenja nije moguće započeti reorganizaciju grupe.

Banke su se polovinom juna načelno složile da predlože novi menadžment grupe i mere koje će omogućiti nastavak poslovanja "Nibens grupe" i pronalaženje strateških partnera.

Vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i sedam rukovodilaca u putarskim preduzećima iz te grupacije uhapšeni su u maju pod sumnjom da su oštetili kruševačku fabriku maziva FAM za 32 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik